Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Muža podozrivého zo znásilnenia prepustili: Obeť (†17) sa na protest upálila!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MULTÁN - V Pakistane zomrela dnes 17-ročná Amina Bibi, ktorá sa upálila na protest proti policajnej správe vedúcej k prepusteniu hlavného podozrivého v prípade jej hromadného znásilnenia. Informovala o tom agentúra Reuters.

Vysokoškoláčka Amina sa vo štvrtok poliala benzínom a podpálila pred policajnou stanicou v meste Muzaffargarh vo východopakistanskej provincii Pandžáb.

Rozhodnutie polície prepustiť hlavného podozrivého v prípade Amininho znásilnenia bolo na ňu priveľa, povedal brat mŕtveho dievčaťa. "Mala depresie už z toho, čo prežila, ale keď prepustili obvineného, stratila všetku nádej v spravodlivosť a zapálila sa," dodal Aminin brat.

Aminu 5. januára znásilnila skupina piatich mužov, keď sa vracala domov zo školy. "Bol som 5. januára s ňou, keď ju tých päť mužov pod hrozbou zastrelenia unieslo, ale nemohol som nič robiť, lebo boli ozbrojení," povedal brat obete.

Miestna polícia uviedla, že po smrti dievčaťa prípad znovu otvorí. "Zdá sa, že prípad nebol riadne vyšetrený," uviedol vysokopostavený predstaviteľ polície v štáte Pandžáb. "Policajta, ktorý prípad vyšetroval sme postavili mimo službu a momentálne je vo vyšetrovacej väzbe," povedal pre agentúru Reuters predstaviteľ pandžábskej polície.

Znásilnenia a iné formy sexuálne motivovaných útokov či prípady domáceho násilia sú v hlboko konzervatívnom Pakistane pomerne rozšírené, ale takéto prejavy zúfalstva zneužívaných žien nebývajú časté.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu