Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vodiči, pozor! Čertovica zjazdná len s reťazami, zasnežená aj diaľnica

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA – Väčšina ciest v Žilinskom kraji je pokrytá čerstvým, kašovitým až utlačeným snehom do piatich centimetrov, na vyššie položených cestách II. a III. triedy sa nachádza päť až desať centimetrov kašovitého, utlačeného až zľadovateného snehu.

Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest na diaľnici D1 medzi Ivachnovou a Jánovcami treba rátať s vrstvou čerstvého až kašovitého snehu do jedného centimetra a na rýchlostnej ceste R3 medzi Sedliackou Dubovou a Tvrdošínom s kašovitým snehom do dvoch centimetrov. Horský priechod Čertovica je podľa cestárov zjazdný len so snehovými reťazami a Veľké Pole je uzavreté pre nákladnú dopravu nad 10 metrov pre miestami zľadovatený sneh. Ostatné horské priechody v kraji sú prejazdné bez aktuálnych obmedzení.

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty, Príslop a Fačkovské sedlo. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu