Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Colníci kontrolovali gastronomické prevádzky: Takto to dopadlo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Približne 60 percent gastronomických prevádzok v centre Bratislavy nedodržiava zákon o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

Zistili to pri svojej kontrole bratislavskí colníci, ktorí v noci zo soboty na nedeľu skontrolovali 16 zariadení v centre mesta a chyby našli v deviatich z nich. Dnes o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Bratislava Zuzana Polák Pavlíková.

Colníci v sobotu v noci kontrolovali v centre mesta stravovacie zariadenia od bufetov až po luxusné podniky. Kontrola bola zameraná najmä na to, či prevádzky riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov do elektronických registračných pokladníc a či následne vydajú pokladničný doklad.

Colníci tiež preverovali aj dodržiavanie zákonov upravujúcich oblasť spotrebných daní, informovala Polák Pavlíková. Prevádzky kontrolovalo 30 pracovníkov Colného úradu Bratislava a zo šestnástich zariadení zistili pochybenia v deviatich prevádzkach.

Podľa hovorkyne bratislavského Colného úradu najčastejšími porušeniami bolo nezaevidovanie prijatej tržby v registračnej pokladnici či rozdiel hotovosti nachádzajúcej sa v pokladnici oproti prehľadovej uzávierke. Colníci pri kontrolách tiež zistili, že zariadenia nedostatočne označujú tovar na pokladničnom doklade. Ako uviedla Polák Pavlíková, minimálna výška pokuty za zistené porušenia je 1 170 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu