Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Colníci preventívne kontrolovali autá na diaľnici D1 Trnava-Bratislava

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SIT)

TRNAVA - Trnavskí colníci spolu s políciou obsadili dnes dopoludnia odpočívadlo Zeleneč na diaľnici D1 v oboch smeroch Trnava - Bratislava. Ich prehliadke sa nevyhli nákladné, dodávkové, ale ani osobné automobily, informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna.

"Kontrolná akcia sa zameriavala na zvýšený colný dohľad a daňový dozor pri kontrole tovaru, ktorý občania prevážajú. Colníci kontrolovali tovar podliehajúci spotrebným daniam, duševnému vlastníctvu, prepravu rádioaktívneho materiálu či omamných a psychotropných látok," ozrejmila hovorkyňa s tým, že colníci využili mobilný skener finančnej správy.

Týmto zariadením skontrolovali druh a množstvo prepravovaného tovaru s predloženými prepravnými dokladmi, ako aj úplnosť týchto dokladov v závislosti od druhu tovaru. Použili aj inšpekčné vozidlo finančnej správy na meranie rádioaktivity, ako aj psovoda so služobnými psami zameranými na omamné a psychotropné látky a tabak.

Preventívnou kontrolou prešlo vyše 150 motorových vozidiel. "Porušenia predpisov sme nezistili," konštatovala Švárna. Zdôraznila, že na kontrolovanom úseku colníci neobmedzili plynulosť cestnej premávky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu