Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Piatkový protest v Bratislave: Traja zranení, medzi nimi aj policajtka

(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Počas piatkovej (22.11.) demonštrácie proti verejnoprávnym médiám v centre Bratislavy utrpeli zranenia tri osoby, jednou z nich bola policajtka. "Poranenia si vyžiadali u každej z nich ošetrenie. Doposiaľ predviedli na políciu celkom 18 osôb," informovala v piatok v noci bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Asi 150 demonštrantov sa po 19.00 h presúvalo ulicami centra naďalej po cestách. "Táto skupina ľudí opätovne viackrát nerešpektovala výzvy polície, aby opustila cestnú komunikáciu a využívala chodník pre chodcov," dodala hovorkyňa.

Podľa Kurucovej prebiehalo ohlásené zhromaždenie na Hodžovom námestí pokojne. Problémy nastali až pri presune z Hodžovho námestia k Šafárikovmu námestiu. "Skupina asi 200 osôb napriek výzvam polície blokovala cestnú komunikáciu, a to až dovtedy, keď vošli na pôdu Univerzity Komenského v Bratislave na Šafárikovom námestí," uviedla Kurucová.

Po vstupe na akademickú pôdu mali podľa informácií polície niektoré osoby žiadať od vrátnika, aby ich vpustil do ďalších priestorov univerzity, pričom sa mu mali vyhrážať. "Tieto osoby policajti zadržali," informovala Kurucová. Polícia počas demonštrácie predviedla na výsluch aj niektorých účastníkov, ktorí mali pri sebe chladné zbrane (nože, dýky, boxery).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu