Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Cyklista sa stratil v Slovenskom raji, hľadali ho horskí záchranári

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD – Horskí záchranári v nedeľu večer hľadali zablúdených turistov v Slovenskom raji a v Nízkych Tatrách. Zo Slovenského raja dostali žiadosť o pomoc pri pátraní po nezvestnom mužovi z Letanoviec.

Ten odišiel z domu na bicykli, kde nechal mobilný telefón a nebolo možné sa s ním skontaktovať. Keďže sa ani do zotmenia nevrátil, do terénu Slovenského raja odišlo šesť horských záchranárov so služobným psom.

Záchranárom pomohli v pátraní turisti, ktorí oznámili, že videli cyklistu, ktorý nemal so sebou svetlo, schádzajúceho z Kláštoriska. Záchranári zakrátko našli nezvestného v lese nad osadou Letanovský mlyn. Muž bol bez zranení. Horskí záchranári muža odprevadili do Letanoviec, informovala Horská záchranná služba.

V nedeľu podvečer požiadali horských záchranárov o pomoc aj dve turistky z Nízkych Tatier. Ženy zablúdili pri zostupe z Iľanovského sedla. Počas zostupu po zeleno značenom turistickom chodníku zišli z chodníka a neboli schopné zorientovať sa v teréne.

Na pomoc im odišli dvaja horskí záchranári, ktorí turistky našli v doline Vyvieranie. Následne ich odprevadili k autu a odviezli do Liptovského Mikuláša.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu