Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Učitelia si veľa nepožičajú: Zo 702 žiadostí o pôžičku neschválili 563

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pôžičky pre učiteľov sú už schválené, z celkového počtu 702 žiadostí neschválili 563. Fondu na podporu vzdelávania prišli žiadosti od pedagógov v celkovej hodnote 6,76 mil. eur, pričom fond mal k dispozícii 1,5 mil. eur.

„Z celkového počtu 702 doručených žiadostí o poskytnutie pôžičky bolo neschválených 563 žiadostí, pričom časť z nich bola vyradená z dôvodu nesplnenia podmienok poskytovania pôžičiek zo zákona,“ konštatoval Pavol Kučmáš poverený riadením fondu.

Rada Fondu na podporu vzdelávania v pondelok rozhodla o žiadostiach učiteľov o pôžičky. Rada fondu pri schvaľovaní prihliadala na zákonom predpísané kritériá, ktoré vychádzajú najmä zo sociálnej a pracovnoprávnej situácie žiadateľa, informuje hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Žiadateľom o pôžičku, ktorým schválili žiadosť o poskytnutie pôžičky, v priebehu najbližších dvoch týždňov zašlú na podpis zmluvu o pôžičke. Prvé pôžičky by mohli podľa predpokladov vyplatiť začiatok decembra 2013. Menné zoznamy schválených aj neschválených žiadostí o poskytnutie pôžičky sú dostupné na webovom sídle fondu.

V porovnaní so školským rokom 2012/2013 podporili 139 žiadostí o pôžičku pedagógov, v minulom roku ich bolo 51. V tomto roku si učitelia rozdelia 1,5 mil. eur, kým v roku 2012/2013 celková výška pôžičiek predstavovala sumu 410 000 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu