Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slovenskí vojaci v Afganistane: Opäť boli terčom útoku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenskí vojaci v Afganistane boli opäť terčom útoku. Vojaci strážili vstupnú bránu na základni v Kandaháre, neznámy Afgánec sa pokúsil na aute preraziť obranné zátarasy. Informovala o tom televízia Markíza vo svojom večernom spravodajstve.

"Vodič vozidla nerešpektoval svetelné značenie signalizujúce povolenie vjazdu," povedal pre televíziu veliteľ slovenského kontingentu v Afganistane Peter Ondrejka. Po tom, ako vodič ignoroval pokyny, boli vojaci nútení použiť zbraň. Obávali sa, že môže ísť o auto naložené výbušninami.

"Boli použité v rámci eskalácie sily najskôr výstražné znamenia na zastavenie vozidla, potom bola použitá služobná zbraň. V súčasnej dobe pretrváva zvýšené riziko hrozieb útokov vykonávaných ručnými zbraňami a hlavne použitím vozidiel naložených výbušninami," uviedol Ondrejka.

O veľkom riziku v Afganistane svedčí podľa televízie Markíza aj nedávny útok na našich vojakov, pri ktorom zahynul Daniel Kavuliak a ďalší dvaja boli vážne zranení. Naši vojaci sa napriek hrozbám z Afganistanu stiahnuť neplánujú, dodala televízia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu