Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slovenskí biskupi dostali z Vatikánu list s otázkami o rodine

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - List z Vatikánu s otázkami, ktoré sa dotýkajú problematiky rodiny dostali aj slovenskí biskupi. Pre TASR to potvrdil hovorca Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Jozef Kováčik. Dokument má slúžiť ako podklad pre mimoriadnu biskupskú synodu, ktorá sa uskutoční v októbri budúceho roka vo Vatikáne.

"Tak ako všetky konferencie biskupov, aj KBS obdržala prípravný materiál pre synodu," uviedol Kováčik. Dokument poslal biskupským konferenciám na celom svete generálny sekretár Synody biskupov arcibiskup Lorenzo Baldisseri v rámci prípravy biskupskej synody. Tá bude zameraná na pastoračné výzvy týkajúce sa rodiny v kontexte evanjelizácie.

V dokumente sa píše, aby sa diecézy usilovali prípravný dokument pre synodu rozšíriť aj do dekanátov a farností. Ako doplnil Kováčik, diecézy na Slovensku budú postupovať podľa obdržaných pokynov.

Riaditeľ Tlačového strediska Svätej stolice Federico Lombardi pre Catholic News Agency uviedol, že dokument bude mať poradný charakter, čo je súčasťou bežnej praxe prípravy synody biskupov. Otázky poslali biskupom diecéz celého sveta, aby zistili, akým výzvam a problémom čelia dnešné rodiny a akým spôsobom je možné poskytovať starostlivosť ľuďom žijúcim v neštandardných rodinných situáciách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu