Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Rozzúrení taxikári naleteli ako majitelia psov pri čipovaní: Nové autá kupovali zbytočne!

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Neznalosť zákona neospravedlňuje. Týmto sa poväčšine oháňajú naši zákonodarcovia, a tak poslušní občania štátu plnia svoje povinnosti. Poslanci prijali novelu zákona, podľa ktorej, ak budú mať taxikári staršie autá ako päťročné a nezakúpia si nové, neobnovia im koncesiu. Väčšina majiteľov taxíkov tak v snahe neprísť o svoj „chlebík“ urobila. Ich rozčúlenie však bolo o to väčšie, keď sa dozvedeli, že len mesiac pred termínom prišla opäť zmena a kompetentní vrátili vekovú hranicu áut na pôvodných osem rokov.

Zákonodarcovia v parlamente taxikárov poriadne naštvali. Podľa prijatej novely zákona si totiž taxikári museli kúpiť nové autá, ak jazdili na starších ako päťročných. Ak by tak neurobili neobnovili by im koncesiu. Len mesiac pred termínom poslanci schválili opäť zmenu a posunuli vekovú hranicu na pôvodných osem rokov.  

Taxikár si podľa zákona musí totiž obnoviť koncesiu do 3. decembra. Mnoho majiteľov si preto kúpilo nové auto. Poriadne tak zainvestovali. Len mesiac pred termínom, do ktorého si museli taxikári obnoviť licencie prišla opäť zmena. Poslanci schválili ďalšiu novelu, ktorou sa veková hranica áut posúva opäť na pôvodných osem rokov. Majitelia taxíkov tak kupovali nové autá narýchlo a úplne zbytočne.

Poslancom sa naozaj darí robiť zmätky. Najprv spôsobil chaos s čipovaním psov a mačiek, keď hrozili pokutou až do 300 eur, ak majitelia nezačipujú svojich miláčikov do 30.septmebra. Následne, keď tak urobilo 30 percent majiteľov zvierat, poslanci zákon opäť zmenili. V polovici októbra prišli s tým, že čipovanie zvierat je dobrovoľné, povinné je len v prípade, ak sa chystáte s domácim maznáčikom vycestovať za hranice.

Okrem majiteľov psov a mačiek sa im podarilo pekne rozhnevať aj taxikárov. Podľa prijatej novely, ak mali taxikári staršie autá ako päťročné, museli si kúpiť nové autá, inak by im koncesiu neobnovili.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu