Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Šuranoch zomrela školáčka Lívia (†11): Vynadali záchranárom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V Šuranoch dnes ráno zomrela jedenásťročná školáčka. Podľa medializovaných informácií dostala Lívia L. približne o šiestej hodine epileptický záchvat a privolaní zdravotníci už jej nedokázali pomôcť. Prevoz tela do nemocnice im komplikovala jej rodina.

Príbuzní sa mu údajne snažili pomôcť, pokúšali sa dievčatku pomocou varechy vytiahnuť jazyk. Privolaní záchranári však skonštatovali, že Lívia je už mŕtva a telo odviezli. Presnú príčinu smrti určí až súdna pitva. "Polícia okolnosti prípadu preveruje," vyhlásila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Podľa hovorcu operačného strediska záchranárov Borisa Chmela sa príbuzní pacientky už počas prvého telefonátu správali k operátorom neslušne, nadávali im a skladali telefón. Záchranári s nimi počas cesty komunikovali a dávali im rady na záchranu Lívie. Po ich príchode mala údajne vybité zuby, čo mohlo byť dôsledkom strkania varechy do úst.

"Posádka rýchlej lekárskej pomoci na miesto prišla za 16 minút. V obave o svoj život a zdravie záchranári za prítomnosti policajtov naložili telo dieťaťa do sanitky a odviezli ho do nemocnice. Nie je to každodenný postup, ale bolo to rozhodnutie posádky sanitky," uviedol Chmel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu