Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zvládnete prvú pomoc? Táto mobilná aplikácia môže zachrániť život

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Pre platformy iOS aj Android je k dispozícii nová mobilná aplikácia, ktorá jej používateľom pomôže zvládnuť základné postupy prvej pomoci.

Aplikácia tiež preverí znalosti v oblasti prvej pomoci a vyhľadá najbližšieho poskytovateľa kurzov. Prináša ju neziskový vzdelávací projekt Krajina záchrancov. V mene zástupcov projektu o tom informovala Beáta Móriová.

"Kedysi sme so sebou nosievali príručky mladých svišťov. Doba sa však mení a dnes sa nikto z nás bez mobilu nepohne ani na krok. Preto niet lepšieho nosiča ako dostať informácie o prvej pomoci medzi ľudí," povedal odborný garant projektu Viliam Dobiáš. Ak by ľudia zvládli aspoň polovicu toho, čo aplikácia obsahuje, zásadným spôsobom by to podľa neho mnohým zvýšilo šance na prežitie.

V aplikácii jej používatelia nájdu 15 najčastejších situácií a príslušných scenárov prvej pomoci, ilustrované inštrukcie a video postupy k jednotlivým zraneniam, GPS lokalizáciu a kontakt na najbližších poskytovateľov kurzov prvej pomoci, interaktívny test s využitým dotykového displeja, zvukovú signalizáciu, ktorá pomáha dodržať frekvenciu stláčaní hrudníka pri resuscitácii a priame volanie na tiesňovú linku. Aplikácia sa dá zadarmo stiahnuť z webovej adresy www.prvapomoc.sk/aplikacia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu