Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Slovenskí a českí biskupi budú spoločne rokovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Vo štvrtok sa stretnú slovenskí a českí biskupi na spoločnom rokovaní biskupských konferencií. Biskupi si vymenia skúsenosti zo života Cirkvi v oboch krajinách za ostatných 20 rokov, ktoré uplynuli od rozdelenia federácie.

Budú sa venovať aj téme “Sekularizácia ako pastoračná výzva” i vzťahom Cirkvi a štátu v období slobody. Ako povedal dnes hovorca Konferencie biskupov Slovenska Jozef Kováčik, prvým podnetom na stretnutie bolo 1150. výročie príchodu svätých Cyrila a Metoda na naše územie. Slovenskí a českí biskupi budú sláviť spoločne aj sväté omše otvorené pre verejnosť - už v stredu v katedrále sv. Petra a Pavla v Brne a vo štvrtok v kostole Panny Márie vo Vranove pri

Slovenskí biskupi už dnes začínajú 76. plenárne zasadanie Konferencie biskupov Slovenska v Duchovnom centre sv. Františka z Pauly vo Vranove pri Brne. Biskupi sa budú v rámci rokovania zaoberať hodnotiacou správou Národného pochodu za život i stretnutia mládeže v Ružomberku.

Na programe rokovania pléna KBS bude aj otázka prípravy učebníc náboženskej výchovy, schvaľovanie mediálnych projektov za rok 2013 a plánovaná púť slovenských a českých združení k hrobu sv. Cyrila do Ríma.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu