Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Leteckí zachranári v akcii: Zasahovali pri úraze dvoch pracovníkov v Hrubej Borši

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Leteckí záchranári z Bratislavy dnes zasahovali v obci Hrubá Borša pri úraze dvoch pracovníkov. Tí spadli z konštrukcie z výšky približne štyroch metrov.

"Na mieste zasahovali aj pozemní záchranári, do starostlivosti prevzali jedného zo zranených. Posádka vrtuľníka pomáhala druhému zranenému, 48-ročnému mužovi, ktorý utrpel závažné poranenie hlavy a bol v bezvedomí," informovala Zuzana Turočeková z Air transport Europe. Leteckí záchranári zraneného ošetrili a napojili na umelú pľúcnu ventiláciu.

"Muža s polytraumou vrtuľníkom transportovali do Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramáre," doplnila Turočeková.

Polícia už vyšetruje okolnosti ublíženia na zdraví, ku ktorému prišlo v poobedňajších hodinách v areáli jednej z firiem v obci. "Podľa súčasných informácií počas výkonu demontážnych prác došlo k pádu pracovnej plošiny, na ktorej sa v tom čase nachádzali dvaja muži, 42-ročný muž z okresu Topoľčany a 48-ročný muž z okresu Nitra," doplnila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Ako dodala, ďalšie okolnosti, za akých k pádu plošiny a zraneniu mužov prišlo, sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. "Poverený príslušník Policajného zboru už v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," dodala Považanová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu