Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slovensko sa konečne dočká oteplenia: Radosť však nepotrvá dlho!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Po studených dňoch, ktoré k nám tento rok zavítali o čosi skôr, sa ešte môžeme tešiť na mierne oteplenie. To pravé babie leto to už síce nebude, no teploty sa budú pohybovať vo výškach, na ktoré sme počas jesenného obdobia zvyknutí. Aby sme to však s tou radosťou neprehnali, nasledujúci týždeň má pre nás pripravených aj zopár depresívnych upršaných dní.

pondelok sa ešte zobudíme do výrazne studeného rána, teplota môže počas noci klesnúť na 4 až –1 stupeň. Cez deň bude prevažne oblačno, na východe len mierne a v Bratislave a na juhu Záhoria môže občas slabo mrholiť. Denné teploty sa však vyšplhajú na 12 až 17 stupňov a fúkať bude len slabo a premenlivo.

utorok k nám začne od juhu prúdiť teplý vzduch, čo sa odzrkadlí na citeľnom oteplení. Cez deň bude prevažne polojasno, v nižších polohách sa môže vyskytnúť hmla či nízka oblačnosť. Teploty počas dňa vyskočia na príjemných 15 až 20 stupňov, no v noci môžu klesnúť na 4 až -1. Fúkať bude opäť len slabý premenlivý vietor.

Typicky jesenné počasie bude pokračovať aj v stredu. V noci môže ojedinele zapršať, cez deň miestami tiež. Nočná teplota sa v porovnaní s predchádzajúcimi dňami o niečo zvýši na 7 až 2 stupne, na juhozápade dokonca okolo 9 stupňov. Cez deň bude okolo 12 až 17 stupňov, zafúka prevažne južný vietor a na strednom Slovensku môžete očakávať bezvetrie.  

Štvrtok sa ponesie v duchu depresívneho daždivého dňa. Pršať bude na mnohých miestach, či už prehánky alebo intenzívny dážď. V noci sa teploty budú pohybovať od 10 do 5 stupňov, cez deň medzi 11 a 17 stupňami. Aj v tento deň k nám bude naďalej prúdiť teplý a vlhký vzduch.

piatok bude upršané počasie pokračovať. Cez deň bude oblačno až zamračené a na viacerých miestach môžeme očakávať dážď, najmä na západe. V noci klesnú teploty na 10 až 5 stupňov, cez deň sa vyšplhajú na 14 až 20 stupňov.

Cez víkend sa počasie výrazne meniť nebude. V sobotu bude prevažne oblačno, miestami môže spŕchnuť. Nočná teplota sa bude pohybovať od 9 až 3 stupňov, denná vystúpi na 14 až 20, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu