Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalšie rodinkárstvo v Smere? Martvoňov otec podľa Hlinu dostal flek na Orave!

Legendárna bitka medzi Alojzom Hlinom a Antonom Martvoňom.
Legendárna bitka medzi Alojzom Hlinom a Antonom Martvoňom. (Zdroj: TA3)

BRATISLAVA - Po škandále okolo rozsiahleho rodinkárstva na Ministerstve pôdohospodárstva sa objavila zaujímavá informácia - otec smeráckeho poslanca Antona Martvoňa sa údajne stal šéfom obvodného pozemkového úradu v Dolnom Kubíne.

Ide o ďalšie rodinkárstvo, alebo iba o ďalší ping-pong medzi rozhádanými poslancami Alojzom Hlinom a Antonom Martvoňom. Alojz Hlina včera zverejnil informáciu, že otec smeráckeho poslanca Antona Martvoňa sa stal šéfom pozemkového úradu na Orave. Hlina správu zverejnil v tlačovej správe, v ktorej oznámil, že na Martvoňa podá trestné oznámenie za vydieranie. "Ak vydiera syn otca, ktorého jediným kvalifikačným predpokladom na to, aby ho včera 1.10. 2013 vymenovali za „šéfa“ pozemkového úradu na Orave je  to, že jeho syn je  poslancom Smeru," napísal Hlina.

"Prestaňte už veriť Hlinovým táraninám," reagoval Anton Martvoň. Dodal, že jeho otec by nikdy nerobil v odbore, v ktorom sa nevyzná. "Vyjadrenia pána Hlinu o mojej osobe a osobe môjho otca sú rovnako vzdialené od skutočnosti ako vtipy rádia Jerevan," pokračoval. "Kvalifikačným predpokladom u môjho otca sú dve vysoké školy a desiatky rokov  praxe, pričom mnohí ľudia ho považujú za odborníka.  Podľa zmýšľania a slov pána Hlinu však nie otcova odbornosť, ale ja ako 6 -ročný školák (narodil som sa v roku 1980) som rozbehol jeho úradnícku a odbornú kariéru," zdôraznil. Anton Martvoň starší podľa svojho syna pracuje už viac ako dve desaťročia vo verejnej správe ako odborník na pozemné stavby a nehnuteľnosti.

Martvoň a Hlina majú jeden druhého v zuboch už dlhšie. Keď Martvoň Hlinu v parlamente obvinil, že zbohatol na preaji alkoholu mladistvým, Hlina sa rozzúril natoľko, že Martvoňa fyzicky napadol. Martvoň mu pohrozil trestným oznámením, no vyhlásil, že ho nepodá, ak sa mu Hlina za útok verejne ospravedlní. Hlina túto výzvu označil za vydieranie a podal na Martvoňa trestné oznámenie pre tento čin.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu