Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Posledné momenty pred pádom Martina (†23) z internátu: Hádka, facky a marihuana!

Martin dopadol na schody pred internátom Zobraziť galériu (3)
Martin dopadol na schody pred internátom (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Čo presne sa na poschodí zomlelo? Okolo tragédie, ktorá vo štvrtok otriasla Manželskými internátmi v bratislavských Starých Gruntoch, ostáva stále množstvo nezodpovedaných otázok. Čo predchádzalo smrteľnému pádu Martina (†23) z Košíc z medziposchodia a či mu na druhý svet niekto dopomohol, ostáva stále veľkou záhadou. Hneď po nešťastí sa však medzi študentmi začali šíriť špekulácie o tom, že nebohý mladík ani jeho kamarát, s ktorým sa mal pred pádom pohádať, nemali v osudnú noc "čisté hlavy".

Podľa informácií, ktoré kolujú internátom, tragickému pádu mladíka predchádzal konflikt so spolubývajúcim. Údajne padlo aj zopár faciek a zrejme po vzájomnom naťahovaní a sácaní Martin nešťastne preletel cez okno na medziposchodí. Pred nešťastím vraj stihol ešte zavolať o pomoc, no pár sekúnd na to už nehybne ležal v kaluži krvi pod oknami manželských internátov. "Podľa svedkov bolo v sekundách tesne predchádzajúcich pádu počuť hlasné volanie o pomoc, ktoré počul dokonca aj jeden z nich, bývajúci oproti cez cestu v rodinnom dome," píše sa na facebookovskej stránke aktuálnych správ z Mlynskej doliny.

Tragédiu stále pripomínajú stopy krvi zakryté pieskom.
Zobraziť galériu (3)
Tragédiu stále pripomínajú stopy krvi zakryté pieskom.  (Zdroj: FB)

Spočiatku sa hovorilo o tom, že agresiu medzi mladíkmi vystupňoval alkohol, no deň po tragédii sa ozvalo viacero svedkov, ktorí tvrdia, že išlo o drogy. "Podľa toho čo som počul od okolobývajúcich, tak neúradoval alkohol, ale marihuana," uviedol deň po nešťastí spravovateľ Mlynovín. Presné okolnosti však v každom prípade odhalia až výsledky policajného vyšetrovania. "Vzhľadom na štádium konania nie je možné v súčasnosti poskytnúť bližšie informácie," vysvetlil Szeiff.

Mladík po príchode záchranárov ešte žil.
Zobraziť galériu (3)
Mladík po príchode záchranárov ešte žil.  (Zdroj: FB)

Hoci Martin po páde zo 7. poschodia ešte žil, podľa našich informácií bolo od začiatku jasné, že jeho šance na prežitie sú mizivé. Lekári však napriek tomu o jeho život bojovali do poslednej chvíle. "Stav pacienta bol kritický. Utrpel mnohopočetné vážne zlomeniny a vnútorné krvácanie. Napriek snahe lekárov v noci zomrel," povedala pre Topky hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská s tým, že jeho zranenia boli nezlučiteľné so životom.

Či mu niekto na druhý svet dopomohol určí až ďalšie policajné vyšetrovanie. Tá už začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Internáty poznačilo už viacero tragédii

Vo vysokoškolskom mestečku v bratislavskej Mlynskej doline nejde o prvý prípad, kedy mladý človek zomrel po páde z poschodia internátu. Podobná tragédia sa stala na jar minulého roku, kedy skokom zo Šturáku ukončil svoj život 21-ročný Michal. V roku 2008 rovnakým spôsobom skoncoval zo životom aj 21-ročný študent z Nového Mesta nad Váhom a v decembri v roku 2006 vyskočil študent z Trebišova. V roku 2002 sa svoje problémy rozhodla riešiť študentka v deň svojich narodenín skokom zo 14. poschodia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu