Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Federič má lacný podkrovný byt v centre Bratislavy od SPP!

Igor Federič
Igor Federič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Smer sa už v minulosti podľa denníka Sme presvedčil, že kontrola nad SPP môže prinášať výhody. Plynárne chce vláda znova naplno zoštátniť. Terajší šéf Úradu vlády Igor Federič kúpil v roku 2004 od podniku podkrovný byt v centre Bratislavy

Ku kúpe sa prvýkrát priznal v piatok po otázkach Sme. Nepovedal, koľko presne ho stál. „Zaplatil som asi 70-krát vyššiu cenu ako pán Kinčeš, keď odkupoval svoj byt,“ odpísal Federič. Bývalého riaditeľa SPP, nominanta SDK Pavla Kinčeša, stál byt s vyše 164 štvorcovými metrami 1 647,90 koruny (55 eur). Pre škandál s bytom Kinčeš v roku 2001 prišiel o funkciu.

Sme pripomína, že podľa spisu Gorila sa o SPP v roku 2006 zaujímal aj osobný asistent Roberta Fica František Határ. Šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi sa vraj chválil, že mu Fico núka miesto v dozorných radách štátnych firiem.

„Slávo mu poradil, aby nešiel do DR, kde sú zahraniční investori, ako príklad uviedol SPP,“ píše sa v údajnom spise SIS, ktorý cituje Sme. Penta jeho pravdivosť popiera, Smer tvrdí, že ide o kauzu pravice.

Federič podá žalobu na denník Sme pre článok o lacnom byte

Vedúci Úradu vlády SR Igor Federič podáva žalobu na denník Sme pre článok o tom, že dostal od SPP byt za symbolickú sumu. Táto informácia je podľa úradu vlády nepravdivá. "Igor Federič v roku 2004 odkúpil byt od SPP za štandardnú sumu v hodnote niekoľkých miliónov korún, určenú znaleckým posudkom, ktorý objednal SPP. Len pripomíname, že to bolo v čase, keď SPP ovládali nominanti druhej Dzurindovej vlády," tvrdí tlačový odbor úradu vlády. "Všetky tieto skutočnosti vedúci úradu Igor Federič preukáže počas súdneho sporu o ochranu osobnosti, pretože sa rozhodol na denník Sme podať žalobu," dodali z úradu vlády.

Smer sa už v minulosti podľa denníka Sme presvedčil, že kontrola nad SPP môže prinášať výhody. Plynárne chce vláda znova naplno zoštátniť. Terajší šéf Úradu vlády Igor Federič kúpil v roku 2004 od podniku podkrovný byt v centre Bratislavy. Ku kúpe sa prvýkrát priznal v piatok po otázkach Sme. Nepovedal, koľko presne ho stál. „Zaplatil som asi 70-krát vyššiu cenu ako pán Kinčeš, keď odkupoval svoj byt,“ odpísal Federič. Bývalého riaditeľa SPP, nominanta SDK Pavla Kinčeša, stál byt s vyše 164 štvorcovými metrami 1 647,90 koruny (55 eur). Pre škandál s bytom Kinčeš v roku 2001 prišiel o funkciu. 

Sme pripomína, že podľa spisu Gorila sa o SPP v roku 2006 zaujímal aj osobný asistent Roberta Fica František Határ. Šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi sa vraj chválil, že mu Fico núka miesto v dozorných radách štátnych firiem. „Slávo mu poradil, aby nešiel do DR, kde sú zahraniční investori, ako príklad uviedol SPP,“ píše sa v údajnom spise SIS, ktorý cituje Sme. Penta jeho pravdivosť popiera, Smer tvrdí, že ide o kauzu pravice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu