Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Gašparovič vyzdvihol starostlivosť poľovníkov o zver a prírodu

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

SVÄTÝ ANTON– Dvojdňové podujatie - 23. ročník celoslovenských poľovníckych slávnostní Dni svätého Huberta (31.8.–1.9.) vo Svätom Antone v okrese Banská Štiavnica navštívil dnes prezident SR Ivan Gašparovič.

Ako informoval jeho hovorca Marek Trubač, prezident si pozrel expozíciu loveckých trofejí aj bohatý program organizovaný Slovenskou poľovníckou komorou a Slovenským poľovníckym zväzom. Hlavu štátu poľovníci ocenili Medailou MUDr. Jána Červíčka - najvyšším ocenením Slovenskej poľovníckej komory za prínos k rozvoju slovenského poľovníctva. 

Prezident, ktorý je členom komory už 47 rokov, v ďakovnom príhovore vyzdvihol, ako sa slovenskí poľovníci starajú o zver a prírodu, pokračoval Trubač. "Teší ma, keď vidím mnoho ľudí, aj mladých, ako v zime pomáhajú pri prikrmovaní lesnej zveri. Je to pozitívne, že majú vybudovaný takýto vzťah k prírode," uviedol Gašparovič.

Podľa neho poľovníkov mnohokrát laická verejnosť vníma len ako lovcov zveri, pritom vďaka ich intenzívnej starostlivosti sa darí zachovávať vzácny genofond zveri v našich lesoch. Navyše, cieleným pôsobením poľovníkov sa u nás podarilo stav lesnej zveri, na rozdiel od iných európskych krajín, zvýšiť, dodal prezident.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu