Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dohra v prípade Carga a jeho luxusných áut: Ministerstvo zmluvu zrušilo!

Luxusné limuzíny Zobraziť galériu (2)
Luxusné limuzíny (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Nákup nových luxusných limuzín, ktoré si dopriala štátna železničná spoločnosť Cargo, už má svoju dohru. Ministerstvo dopravy sa k nemu postavilo rázne a zmluvu, ktorú považuje za neadekvátnu, sa chystá zrušiť.

Zamestnanci Carga sa už v týchto dňoch vozia na luxusných autách značky AUDI A6 a riaditeľ dokonca na A8 vo verzii Long. To všetko v čase, keď verejnosť prenikla informácia o tom, že spoločnosť je za prvý polrok v strate 12,7 milióna eur. Pritom vlani za rovnaké obdobie bol železničný prepravca v zisku 3,2 milióna eur.

Dohra v prípade Carga
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Hovorca Carga Martin Halanda síce tvrdí, že sa im podarilo na nových autách dokonca ušetriť, správa však vyvolala nevôľu medzi bežnými občanmi i viacerými politikmi. Podľa exministra hospodárstva Juraja Miškova je takýto nákup v čase krízy nehoráznosť a dôkaz o tom, že Ficova vláda nešetrí tak, ako by mala.

Ministerstvo dopravy už v tejto veci zareagovalo a uviedlo, že ide o zmluvu, ktorú s ním vedenie ZSSK Cargo nekonzultovalo. "Je síce pravda, že nová zmluva je výhodnejšia ako stará, v súčasnej dobe je však nákup takýchto luxusných áut naozaj neadekvátny. Preto dal minister pokyn na zrušenie zmluvy, s tým, že akékoľvek škody, ktoré by z jej zrušenia vyplynuli, budú musieť uhradiť manažéri Carga z vlastného vrecka," uviedlo tlačové oddelenie ministerstva, ktorého zamestnancom stačia "len" škodovky.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu