Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Mnohodetné rodiny môžu v Bratislave opäť žiadať od mesta príspevok

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Aj v tomto roku môžu mnohodetné bratislavské rodiny získať príspevok od hlavného mesta. Na jedno dieťa im magistrát prispeje sumou 40 eur. Žiadosť treba doručiť na oddelenie sociálnych vecí najneskôr do 30. septembra.

Pomoc je podľa hovorcu Bratislavy Stana Ščepána zameraná najmä na podporu v oblasti rozvoja detí v rôznych aktivitách, najmä v čase mimo vyučovania. "Finančný príspevok možno poskytnúť napríklad na preplatenie nákladov spojených s navštevovaním základnej umeleckej školy, vrátane nákupu hudobného nástroja, na jazykové vzdelávanie, na záujmové činnosti v centrách voľného času či v športových kluboch," vysvetľuje Sčepán. Z príspevku však môžu rodičia zaplatiť aj poplatky za účasť v škole prírode či na lyžiarskom výcviku alebo aj na uhradenie časti predplatného cestovného lístka mestskej hromadnej dopravy v Bratislave.

Hlavné mesto vytvorilo systém pomoci mnohodetným rodinám minulý rok. "V pilotnom roku bolo doručených 157 žiadostí o udelenie príspevku v celkovej výške 153.666 eur s počtom 716 detí," priblížil hovorca. Finančný príspevok bol podľa neho poskytnutý 91 rodinám so štyrmi deťmi, 34 rodinám s piatimi deťmi, 17 rodinám so šiestimi deťmi, siedmim rodinám so šiestimi deťmi a jednej rodine s 13 deťmi.

Hlavné mesto môže poskytnúť príspevok rodine s najmenej štyrmi nezaopatrenými deťmi s trvalým pobytom na jeho území v trvaní najmenej jeden rok, na základe žiadosti zákonného zástupcu detí, ktorý sa o deti osobne stará. Suma finančného príspevku na rok 2013 je spravidla vo výške 40 eur na dieťa.

V prípade nejasností pri vypisovaní žiadosti alebo dokladovaní účelu príspevku otázky občanov zodpovie Zuzana Dolinayová Kutlíková na mailovej adrese zuzana.dolinayova@bratislava.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu