Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Koncesie sa už budú dať zaplatiť viacerými spôsobmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Úhrady za služby verejnosti poskytované Rozhlasom a televíziou Slovenska (RTVS), v minulosti známe ako koncesionárske poplatky, sa už budú dať platiť viacerými spôsobmi.

 Kým v súčasnosti to je možné iba prevodom na účet alebo na pošte, od januára budúceho roka k nim pribudnú ďalšie možnosti. Vyplýva to z novely zákona o vysielaní a retransmisii, ktorý zároveň mení zákon o úhrade za služby verejnosti poskytované RTVS. Tento týždeň ju schválila vláda. Ministerstvo kultúry (MK) to odôvodňuje novými službami, ktoré sa neustále objavujú na trhu. Nimi sú napríklad platby prostredníctvom mobilného operátora. "Nepovažujeme za vhodné obmedziť možnosti platenia úhrad len na dva spôsoby," konštatuje MK s tým, že RTVS si spôsoby ako realizovať platbu, bude určovať sama.

Jej vyberateľ bude po novom na účely preukazovania nároku jej vyberania, kontroly a vymáhania oprávnený bez súhlasu dotknutej osoby získavať a spracúvať jej osobné údaje kopírovaním, skenovaním alebo iným zaznamenávaním úradných dokladov v rozsahu nevyhnutnom na dosiahnutie účelu spracúvania.

Výška poplatku zostáva nezmenená. Pre fyzickú osobu je to 4,64 eur mesačne a pre zamestnávateľov od 4,64 do 464,71 eura v závislosti od počtu zamestnancov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu