Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

RTVS už plánuje, koľko vyberie na koncesionárskych poplatkoch

Václav Mika
Václav Mika (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Rada RTVS sa na svojom dnešnom rokovaní zaoberala informáciou o príprave rozpočtu na rok 2014. RTVS chce k budúcoročnému rozpočtu príspevok od štátu vo výške 28 miliónov eur. Rovnakú sumu dostala verejnoprávna inštitúcia aj na tento rok.

"Máme rámcovú zmluvu so štátom podpísanú na tri roky, ktorá hovorí iba o minimálnej sume na toto obdobie ročne, a to je 15 miliónov eur. Vždy ten konkrétny rok sa samozrejme vyvíja podľa možností štátneho rozpočtu a našich očakávaní," uviedol generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

Príjmy z koncesionárskych poplatkov na rok 2014 predpokladajú na úrovni približne 70,5 milióna eur. V tomto smere chce vedenie RTVS zostaviť zoznam ľudí, ktorí sú oslobodení od platenia koncesionárskych poplatkov.

To im umožní zistiť, koľko ľudí sa plateniu týchto poplatkov vyhýba. "Musíme pracovať s verifikovanou databázou tých, ktorí majú znížený nárok, respektíve sú úplne oslobodení a tú budeme mať určite spracovanú do konca roka," uviedol Mika.

Rada sa zaoberala aj informáciami o aktuálnom stave hospodárenia a plnenia programovej služby RTVS. Ako uviedol Mika, z pohľadu hospodárenia pokračuje RTVS v nastavenom režime vyrovnaného hospodárenia.

Novým podpredsedom Rady RTVS sa stal Martin Kákoš

Novým podpredsedom Rady RTVS sa stal Martin Kákoš. Rozhodli o tom členovia Rady na svojom dnešnom rokovaní. Súčasný podpredseda Michal Jasenko končí vo funkcii koncom septembra.

Na rokovaní Rady informovali aj o personálnych zmenách v organizačnej zložke RTVS, v Slovenskom rozhlase. Zmeny sa udiali na väčšine postov šéfdramaturgov jednotlivých programových služieb Slovenského rozhlasu. Novým šéfdramaturgom v Rádiu Slovensko je Ľuboš Černák, v Rádiu Regina Marcel Hanáček, v Rádiu Devín Eva Reiselová. Zmeny sa udiali aj na niektorých pozíciách vedúcich odborov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu