Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Koncesionárske poplatky pre rozhlas: Na súde skončí aj riaditeľka!

Miloslava Zemková nahnevala jedného z koncesionárov, ten na ňu podal žalobu.
Miloslava Zemková nahnevala jedného z koncesionárov, ten na ňu podal žalobu.

BRATISLAVA - Poslucháči verejnoprávneho rozhlasu sa cítia oklamaní. Dali vraj na rady novej riaditeľky Miloslavy Zemkovej a nezaplatili dlžobu za koncesie spoločnosti BSP.

Skončili však na súde a teraz musia platiť podstatne viac, ako dlhovali. Novému Času sa ozval jeden z nich. Pavel Strunga (60) sa vzdať nemieni, nabral odvahu a na riaditeľku Zemkovú podal žalobu!

Na Slovensku je evidovaných viac ako 70-tisíc neplatičov. Dlh Pavla Stungu bol asi 6-tisíc korún. Tvrdí, že po výzve novej riaditeľky Zemkovej výzvu na zaplatenie od spoločnosti BSP ignoroval. Skončil však na súde a teraz musí zaplatiť takmer trojnásobok. "Keby som ju nebol počúval a hneď zaplatil, mám svätý pokoj," hnevá sa. Jeho právnik preto podal na Zemkovú žalobu, vraj ho uviedla do omylu. Žiada od nej na korunu presnú sumu, ako zaplatil po rozhodnutí súdu, teda 17-tisíc.

Dohodu o vymáhaní poplatkov nové vedenie rozhlasu spochybnilo a dištancovalo sa od praktík spoločnosti. "Zmluva je platná, k žiadnemu posunu nedošlo," povedal Novému Času mediálny zástupca BSP Juraj Puchy. Priestor na reakciu sme poskytli aj Slovenskému rozhlasu. Stanovisko vedenia sa nám však získať nepodarilo.

Hádky o koncesie

Spoločnosť BSP zažalovala podľa Juraja Pucheho asi 5-tisíc koncesionárov. Prehrala pritom len dva súdne spory. Išlo o ľudí, ktorí poplatky riadne platili, no napriek tomu figurovali medzi dlžníkmi. Na takéto prípady nedávno upozornil aj Nový Čas.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu