Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovenku (20) v Británii držali ako sexuálnu otrokyňu: Znásilnenie a fingované manželstvo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: bulimicmom.blogspot.com)

PRESTON - Z Veľkej Británie prišla šokujúca informácia o tom, že v meste Burnley zadržiaval tridsaťštyriročný muž mladú Slovenku ako sexuálnu otrokyňu. Tá sa stala obeťou obchodovania s ľuďmi po tom, ako bola na zábave na Zemplíne zlákaná na prácu do Českej republiky.

Dvadsaťročná dievčina, pôvodom Rómka, si zhruba takto pred rokom išla povyraziť s priateľkou von. Na zábave sa stretla s istým Imrichom Bodorom (44), ktorý ju opil a potom jej sľúbil, že jej zoženie prácu v susednom Česku. Zraniteľná žena sa dala nahovoriť. To však ešte nevedela, že ju Bodor namiesto Českej republiky odvezie do Británie a predá Azamovi Khanovi (34).

Po tom, ako si Khan ženu prebral, odišiel spolu s ňou do mesta Burnley, kde ju násilím zadržiaval v byte nad obchodom svojho strýka a tety. Tam ju niekoľkokrát znásilnil a fyzicky napadol. Dokonca sa s ňou v miestnej mešite aj zosobášil. Pri všetkom mu pomáhali Bodor a ďalšia Slovenka, Petra Dzudzová (25).

Kham spolu s dvojicou Slovákov a svojimi kumpánmi, Nusratom (40) a Mashrafatom Khanom (61) teraz čelia obvineniu z obchodovania s ľuďmi. Kham je navyše obvinený zo sobášneho podvodu a jeho kamaráti z podpisanie dokumentov na falošnom svadobnom obrade.

"Obeť vláčili po celom kontinente a tejto krajine, akokeby bola tovarom. Takéto praktiky mali ostať v 19. storočí, do súčasnosti v žiadnom prípade nepatria," povedal prokurátor Phillip Boyd.

Do prípadu je zapletený aj Abdul Sabool, ktorého stíhajú za to, že slúžil ako spojenie medzi Aziatmi a ženami z Východnej Európy a organizoval medzi nimi fingované manželstvá. Okrem neho súdia Kristínu Makunovú (36), ktorá sa priznala k tomu, že dopomohla obeti dostať sa do Veľkej Británie a uväzniť ju, informoval portál thetelegraphandargus.co.uk. Súdny proces pokračuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu