Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Východniari, pozor: Bufety na kúpaliskách majú vážny nedostatok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PREŠOV - Tretina bufetov na kúpaliskách v Prešovskom kraji nevydáva zákazníkom bločky za nákup. V poslednom júlovom týždni kontrolóri finančnej správy preverili 58 podnikov a chyby našli v 17 prevádzkach.

Počas akcie udelili pokuty v celkovej výške 2 100 eur.

Kontrolná akcia v Prešovskom kraji sa konala v piatok 26. júla a zamerala sa na letné kúpaliská, akvaparky, termálne a prírodné kúpaliská a wellness centrá. Cieľom kontrol bolo zistiť, či prevádzky riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov do elektronických registračných pokladní a či im následne vydajú pokladničný doklad. V 14 prevádzkach zo spomínaných 17, ktoré porušili zákon počas prvej kontroly, vykonali kontrolóri opakovaný nákup. To znamená, že ešte v ten istý deň do bufetov prišla iná kontrolná skupina. Opakované porušenie zákona zistili kontrolóri v troch prípadoch. Na kontrolnej akcii sa zúčastnilo 56 zamestnancov z Daňového úradu v Prešove, ktorí spravili 58 kontrolných nákupov. 

Kontrolóri preverili prevádzky na kúpaliskách a v rekreačných strediskách Domaša Dobrá, Domaša Valkov, Bardejovské kúpele, Vyšné Ružbachy, Vrbov, Vranov nad Topľou, Levoča, Humenné, Sabinov, Zemplínske Hámre, Sninské rybníky, Plaza Beach Solivar, akvapark Delňa, akvapark SPA Gánovce. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu