Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pondelok bude horší než sa čakalo: Slovensko potrápia 40 stupňové teploty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Sedem južných slovenských okresov potrápia v pondelok 29. júla horúčavy s teplotami až 40 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal tretiu, najvyššiu výstrahu pred vysokými teplotami. V prvý pracovný deň bude platiť od poludnia do 20.00 h pre okresy Dunajská Streda, Komárno, Nové Zámky, Levice, Krupina, Veľký Krtíš a Lučenec.

"Uvedená teplota vzduchu je v danom ročnom období a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," upozorňuje SHMÚ s tým, že vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.

Pre veľkú časť zvyšného Slovenska v pondelok platí výstraha druhého stupňa. Meteorológovia očakávajú teploty od 35 do 39 stupňov Celzia. Najchladnejšie bude na severe, kde teploty dosiahnu najviac 35 stupňov.

V pondelok SHMÚ na západe a polovici stredného Slovenska očakáva aj búrky, ojedinele s krúpami. Na tie upozorňuje medzi 16.00 h a 02.00 h v utorok (30. júla). "S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 30 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 až 25 m/s," informujú meteorológovia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu