Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Varovanie SHMÚ: Horúčavy môžu sprevádzať búrky s krúpami aj vietor!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Extrémne teploty môžu dnes a v utorok sprevádzať búrky s krúpami.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí pre západ Slovenska od 18.00 h do utorka (30.7.) rána, v časti západného a severného Slovenska meteorológovia upozorňujú na búrky aj počas utorka. V strede a východe územia sa môžu vyskytnúť v utorok až do 20.00 h.

Okrem búrok sa na západnom Slovensku môže vyskytnúť aj silný vietor. SHMÚ vydal pre túto časť územia výstrahu prvého stupňa, ktorá platí od dnes 21.00 h do utorka (30.7.) 18.00 h. "Miestami sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 17 - 25 m/s," píšu na svojom webe meteorológovia.

Najvyššia výstraha, tretieho stupňa, dnes platí pre okresy na juhu Slovenska. SHMÚ ju vydal pre extrémne teploty, ktoré dnes v týchto regiónoch mali podľa očakávania meteorológov dosiahnuť až 40 stupňov Celzia.

Na väčšine územia s výnimkou časti východného a severného Slovenska dnes platí výstraha druhého stupňa, ortuť teplomera tu dnes môže vystúpiť na 39 stupňov Celzia. Na zvyšku územia - severe východného a stredného Slovenska sa očakávajú maximá 34 stupňov.

Najlepšiu predpoveď počasia nájdete na predpovede.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu