Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Požiare v Košiciach kvôli nedbanlivosti: Hasiči rozdávali pokuty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Košickí hasiči v sobotu pri dvoch požiaroch udelili aj dve pokuty za nedbanlivosť. Ako informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov Miroslav Betuš, prvý požiar v byte na siedmom poschodí na Viedenskej ulici v Košiciach im ohlásili v sobotu krátko predpoludním.

Jednotka požiar v kuchyni zlikvidovala, odstavila plyn aj elektrinu. Pre zadymenie museli hasiči použiť dýchacie prístroje. Po likvidácii požiaru byt a spoločnú chodbu vyvetrali. Hasiči zistili, že požiar vznikol pri vyprážaní hranolčekov. Užívateľ bytu zabudol pekáč na sporáku, olej sa prehrial a začal horieť. Hasiči mu udelili pokutu 30 eur.

Pokutu 20 eur za porušenie požiarnych predpisov dostal aj majiteľ rodinného domu v Mokranciach, ktorému začalo horieť drevo uložené v kotolni. Ako informoval Betuš, majiteľ založil v kotli na tuhé palivo oheň a po krátkom čase zbadal, že sa mu zapálilo aj drevo vedľa kotla. Hasiči po príchode požiar lokalizovali, drevo povynášali von a vyvetrali zadymené priestory. Po likvidácií požiaru udelili majiteľovi blokovú pokutu za nedodržiavanie bezpečnej vzdialenosti horľavého materiálu od vykurovacieho telesa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu