Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sem radšej necestujte: Tieto dovolenkové raje sa zmietajú v obrích plameňoch!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MADRID - Na španielskom ostrove Malorka ďalej zúri požiar, ktorý v tejto turistami hojne vyhľadávanej lokalite vypukol v piatok. Kvôli šíreniu ohňa musela byť v noci na dnes evakuovaná celá jedna obec. Ničivý požiar tiež sužuje grécky ostrov Rhodos, kde už údajne zhorelo okolo 3000 hektárov lesného porastu. Ani z jedného miesta nie sú doteraz hlásené žiadne obete.

Španielske médiá s odvolaním sa na rôzne štatistiky uvádzajú, že by mohlo ísť o najhorší požiar na tomto ostrove od deväťdesiatych rokov minulého storočia. Najhoršie požiar vraj postihol Malorku v roku 1992, kedy ľahlo popolom 1960 hektárov lesa.

Vláda autonómnej oblasti Baleáry informovala, že kvôli postupujúcim plameňom bolo skoro ráno do bezpečia evakuovaných približne 700 ľudí z obce Estellencs na západe Malorky. Podľa agentúry DPA s ohnivým živlom dnes na ostrove bojuje 370 hasičov, pracovníkov civilnej ochrany a príslušníkov jednotky vojenskej záchrannej služby. Nasadených je tiež 24 hasiacich lietadiel a vrtuľníkov.

Ešte ničivejší sa podľa DPA zdá byť oheň, ktorý vyčíňa od soboty na juhu gréckeho ostrova Rhodos, ktorý je tiež obľúbenou turistickou destináciou. V noci na dnešok tam vraj zhorelo na 3000 hektárov lesného porastu a plamene neboli pod kontrolou ani dnes ráno.

Grécke médiá informujú, že v okolí mesta Lindos bol vyhlásený núdzový stav. Oheň vzbĺkol v sobotu popoludní v blízkosti obce Istrios a rýchlo sa rozšíril kvôli silnému vetru. Plamene po určitú dobu ohrozovali niekoľko dedín a jedna z nich, Arnitha, bola preventívne evakuovaná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu