Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matka o smrti Jožka (†1) v práčke: Trčali mu len nohy, no ešte dýchal!

Rodičia prišli o najmladšieho syna
Rodičia prišli o najmladšieho syna (Zdroj: TV MARKÍZA)

VRANOV NAD TOPĽOU - Privysokú daň za chvíľkovú nepozornosť zaplatili rodičia len ročného Jožka z obce Poša (okres Vranov nad Topľou), ktorý v sobotu popoludní nešťastne spadol do otvorenej práčky a utopil sa. Najmladší z 11 detí bol v osudnej chvíli na dvore sám, zatiaľ čo jeho matka vešala bielizeň. Pre Tv Markíza prehovorila, ako k nešťastiu došlo.

Malý Jožko sa podľa susedov hral na dvore sám, keď ho zaujal obsah otvorenej práčky. Stúpol si na lavičku, prehol sa a v tom spadol dovnútra tak nešťastne, že sa odtiaľ nedokázal sám dostať. Z elektrospotrebiča plného vody mu trčali len nohy a začal sa topiť. "Švagor mi zavolal, že decko mi spadlo do práčky," spomína si na osudné chvíle Jožkov otec. Ako dlho mal chlapček hlavu ponorenú pod vodou, nevedno, vytiahla ho z nej až vystrašená matka.

"Som ho vybrala a ešte plakal, no potom mu spadla hlavička a už sme volali záchranku," opísala pre Tv Markíza záchranu chlapčeka matka, ktorá bola v čase nešťastia v dome a vešala bielizeň. Sanitka chlapčeka ihneď odviezla do nemocnice, kde však neskôr zomrel. "Privolaný lekár záchrannej služby našiel chlapčeka v stave bezvedomia, následne bol chlapček prevezený do nemocnice vo Vranove, kde sa ho ale už nepodarilo zachrániť," uviedla prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Práčka, v ktorej chlapček prišiel o život, nemala žiaden kryt a v čase, keď do nej padol, bol na dvore údajne bez dozoru. Polícia preto bude zrejme vyšetrovať aj to, či nepochybili rodičia. Tých ešte v ten večer vypočuli na policajnom oddelení. Okrem Jožka majú ešte ďalších 10 detí, nebohý chlapec bol najmladší. Vyšetrovateľ nariadil vykonať pitvu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu