Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Hurá na dovolenky? Takéto počasie nám pripravil prvý prázdninový víkend!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Školáci dnes dostali vysvedčenie a čaká ich zaslúžené dvojmesačné leňošenie. Prvý víkend oddychu sa síce neponesie v znamení tropických teplôt, ale podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu sa na nás usmeje aj slnko. Takže čas na zmrzlinu by sa mohol nájsť tiež.

Dnes má byť prevažne veľká oblačnosť. Miestami, najmä na východe, dážď alebo prehánky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 18 až 23, na severe miestami okolo 16 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 7 stupňov. Fúkať má prevažne severný vietor do 6 m/s (20 km/h).

V sobotu nás čaká premenlivá, na juhu časom zmenšená oblačnosť. Cez deň najmä v horských oblastiach hrozia prehánky. Nočná teplota klesne na 14 až 9, na Kysuciach, v severnej polovici stredného Slovenska a na Spiši okolo 7 stupňov. Denná teplota sa vyšplhá na 19 až 24, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 17 stupňov. Viať má prevažne severný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

V nedeľu sa treba pripraviť na premenlivú prevažne malú, na severe a východe miestami zväčšenú oblačnosť. Nočná teplota zostúpi na 14 až 9, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 7 stupňov. Denná teplota dosiahne 19 až 24, na severe okolo 17 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu