Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smrť Daniela (†14) na kúpalisku v Krtíši: Príbuzní vinia plavčíkov, tí to odmietajú!

Danko sa topil bez povšimnutia plavčíkov Zobraziť galériu (2)
Danko sa topil bez povšimnutia plavčíkov (Zdroj: tv markíza, velky-krtis.sk)

VEĽKÝ KRTÍŠ - Dalo sa tragédii predísť? Nezodpovedaná otázka, ktorá bude plavčíkov, ale najmä rodičov a príbuzných ôsmaka Daniela (†14) prenasledovať zrejme celý život. Chlapca v nedeľu v bezvedomí vytiahli z vody na kúpalisku vo Veľkom Krtíši po tom, čo nevedno ako dlho ležal na dne pod mólom. Kto za jeho smrť ponesie zodpovednosť, je zatiaľ nejasné, príbuzní vinu hádžu na nepozorných plavčíkov.

Danko v nedeľu na kúpalisko vo Veľkom Krtíši prišiel so spolužiakmi. Chceli sa rozlúčiť so školou a privítať leto, no ani vo sne by ich nenapadlo, že sa tam navždy rozlúčia aj s kamarátom. Kúpalisko je pod dozorom plavčíkov, v tom čase boli pri vode dvaja a ani jeden z nich si žiaden podozrivý pohyb na hladine nevšimol.

Až do chvíle, kedy k ním pribehol jeden z návštevníkov, ktorý našiel telo Daniela ležať pod dreveným mólom v asi 2-metrovej vode. Chlapca okamžite vytiahli na breh a začali s oživovaním. O chvíľu už boli na mieste aj záchranári, ktorí v boji o život školáka pokračovali. Nemal pulz, nedýchal, no napriek tomu sa jeho srdce nachvíľu podarilo naštartovať.

Danka našli pod týmto mólom.
Zobraziť galériu (2)
Danka našli pod týmto mólom.  (Zdroj: velky-krtis.sk)

V kritickom stave ho previezli do nemocnice, kde však nakoniec naposledy vydýchol. Rodičia ôsmaka sa po tragickej správe zrútili. Danko bol na kúpalisku s tetou, ktorá si myslí, že plavčíci pre záchranu jej synovca neurobili všetko. "Nemal hneď pomoc podľa mňa," povedala pre Tv Markíza.

Plavčíci sa však obhajujú tým, že chlapca topiť sa nevideli. "Keby som ho videl, kedy sa topí v tom momente, alebo keby niekto signalizoval, že potrebuje pomoc, tak určite zasiahnem skôr," povedal jeden z plavčíkov. Zastalo sa ich aj mesto. Podľa hovorkyne mesta plavčíci nepočuli žiadne volanie o pomoc, no keď zistili, čo sa deje, poskytli chlapcovi prvú pomoc a zavolali záchrannú službu.

Ako dlho bol chlapec pod vodou a ako sa vôbec pod mólo dostal, sú ďalšie nezodpovedané otázky, ktoré bude prešetrovať polícia, ktorá už začala trestné stíhanie a nariadila pitvu. "Vyšetrovateľ vo Veľkom Krtíši začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia z dôvodu porušenia povinností doposiaľ nestotožneného pracovníka," povedala nám banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu