Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prvá obeť dovolenkovej sezóny: Miroslav (†59) sa v Turecku utopil pred zrakom manželky!

Miroslavovi už tureckí záchranári nedokázali pomôcť Zobraziť galériu (2)
Miroslavovi už tureckí záchranári nedokázali pomôcť (Zdroj: foxturkiye.com, )

ALANYA - Dovolenka slovenského manželského páru v obľúbenom letovisku Alanya v Turecku skončila v pondelok predčasne a mimoriadne tragicky. Miroslav Chladný (†59) sa počas horúceho dňa utopil v Stredozemnom mori priamo pred hotelovým rezortom. Na breh pláže plnej turistov ho vytiahli až záchranári, ktorí mu už nevedeli pomôcť.

Informáciu o tragickej smrti Slováka v obľúbenej dovolenkovej oblasti nám potvrdilo ministerstvo zahraničných vecí. "Podľa ústne podanej informácie od polície v Alanyi k úmrtiu slovenského občana (59r.) došlo v pondelok 1. júla 2013," povedal pre Topky hovorca zahraničných vecí Peter Susko. Miroslav sa podľa tureckých médií v pondelok kúpal v mori pred hotelom, kde bol ubytovaný spolu s manželkou.

Prvá obeť dovolenkovej sezóny:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foxturkiye.com, edemvturciu.ru)

Z vody sa však už nevynoril a na breh ho vytiahli až záchranári, ktorým napriek dlhému oživovaniu zomrel pred očami. Neúspešnej záchrane sa prizerala aj zronená Miroslavova manželka. Približne v rovnakom čase sa na tej istej pláži topil aj Turek Ayhan Gürsen (†42), ktorého už tiež nedokázali oživiť. Oboch previezli do márnice v Antalyi, kde ich podrobia pitve. Prevoz zosnulého na Slovensko by mala zabezpečiť pohrebná služba.

Miroslav bol v Turecku spolu s manželkou na zájazde organizovanom cestovnou kanceláriou. "Manželka náš zastupiteľský úrad o pomoc nežiadala," dodal Susko. Ako presne k nešťastiu došlo, je zatiaľ nejasné. Turecká polícia údajne správu o úmrtí Slováka ešte nedokončila.

Incekum je dovolenková oblasť, ktorá spolu s letoviskom Konkali patrí medzi najvyhľadávanejšie a najatraktívnejšie letoviská Tureckej rivéry. Turistov lákajú dlhé pláže s jemným pieskom, romantickými útesmi a krištáľovo čistým morom. Známa je tiež bohatým večerným a nočným životom a poskytuje jedny z najlepších podmienok na prežitie pokojnej dovolenky pre aktívnych. Incekum leží cca 25 km juhovýchodne od Alanye - najväčšieho centra tejto oblasti.

Máte o tragickom prípade viac informácií? Stali ste sa jeho svedkom? Napíšte nám na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu