Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pokazený víkend? S dažďom, búrkami a teplotami do 22 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ako sme si už v poslednej dobe zvykli, slnko nemá v úmysle sa objaviť na dlhší čas. Ani cez víkend si pre nás počasie neprichystalo práve ukážkové dni, ktoré by sa dali využiť na pobyt v prírode. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu nás totiž čaká aj oblačnosť, dážď a búrky.

Dnes má byť premenlivá, prevažne veľká, na východe časom zmenšená oblačnosť. Na mnohých miestach sa vyskytne občasný dážď alebo prehánky. Ojedinele treba rátať aj s búrkami. Najvyššia denná teplota vystúpi na 12 až 18, na východe miestami okolo 20 stupňov. Fúkať bude prevažne južný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s. SHMÚ predpokladá, že dnes napadne až 15 mm zrážok.

V sobotu nás už ani neprekvapí prevažne oblačné počasie s prehánkami. Nočná teplota klesne na 9 až 4, denná dosiahne 13 až 18, na juhovýchode 20 stupňov. Viať má slabý až mierny premenlivý vietor rýchlosťou do 5 m/s.

V podobnom duchu sa bude niesť aj nedeľa, kedy nás čaká premenlivá oblačnosť s prehánkami a ojedinelými búrkami. Nočná teplota zostúpi na 10 až 5, denná sa vyšplhá na 17 až 22, na Orave, Liptove a Spiši miestami okolo 15 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu