Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Slovensku vyčíňa počasie: Popadané stromy či odtrhnuté strechy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV - Pri popadaných stromoch, stĺpoch elektrického vedenia a strhnutých strechách zasahujú v týchto chvíľach hasiči na viacerých miestach Prešovského kraja. Prehnala sa tadiaľ búrka, ktorú sprevádzal silný vietor.

Ako informoval Pavol Vravec z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, hasiči momentálne zasahujú v obci Kružlov, v okrese Bardejov, kde vietor strhol strechu základnej školy.
      
K odtrhnutiu strešnej krytiny došlo podľa jeho slov aj v obci Čaklov v okrese Vranov nad Topľou. Podobný problém ako v Kružlove majú momentálne i v Sedliskách. Aj v tejto obci neodolala silnému vetru strecha Základnej školy a skončila odtrhnutá na školskom dvore.
      
Na odpratávaní spadnutých stromov a stĺpov elektrického vedenia sa podľa Vravecových slov podieľajú aktuálne hasiči v okrese Humenné. Miest, kde budú vyslaní bude pravdepodobne viac. Operačné stredisko totiž dostáva stále nové informácie o ďalších škodách, ktoré zapríčinil prudký vietor na území Prešovského kraja. Pri dnešnom vyčíňaní počasia podľa doteraz dostupných informácií k zraneniam osôb nedošlo.

Najväčšie škody búrka narobila v okrese Michalovce. Ako informoval dôstojník operačného strediska michalovských hasičov Ján Misár, vietor v Michalovciach a Veľkých Kapušanoch strhol strechy na dvoch rodinných domoch. Poškodil aj jeden veľkoplošný bilboard a polámal viacero stromov. Medzi obcami Sliepkovce a Lastomír museli pre popadané stromy uzavrieť cestu. V Strážskom následky po búrke, najmä popadané stromy, likvidovali hasiči zo závodnej jednotky Chemka a zo Záchrannej brigády Humenné. Ak uviedol Misár, hasiči ešte stále odstraňujú následky búrky.

Okraj búrkového systému zachytil aj okres Trebišov. Ako informoval dôstojník operačného strediska trebišovských hasičov Valér Jacko, boli odstraňovať dva spadnuté stromy. Okrem toho čerpali aj vodu z jednej ulice v Trebišove, lebo hrozilo, že vnikne do domu. Vodu čerpali aj z cesty pri nakladacej rampe Tesca v Kráľovskom Chlmci.

Aj košickí hasiči likvidovali pár spadnutých stromov a po búrke čerpali vodu zo suterénnych priestorov v domove dôchodcov na Južnej Triede v Košiciach.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu