Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Medzinárodný expert: Učitelia sú pod paľbou všade, ide o výmenu skúseností

Protest zamestnancov školstva proti zlej finančnej situácii.
Protest zamestnancov školstva proti zlej finančnej situácii. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Hlasné verejné protesty a štrajky nie sú jedinou cestou, ako zlepšiť pracovné podmienky učiteľov. Dlhodobé a efektívne výsledky dokáže priniesť len dennodenná spolupráca pedagógov a ich väčší aktivizmus v oblasti vzdelávania.

Myslí si to medzinárodný expert na vzdelávanie Chuck Sandy. "Učitelia sú pod paľbou všade na svete a ich situácia sa stále zhoršuje. Preto by mali zobrať svoj profesijný rozvoj do vlastných rúk a vytvárať siete, komunity a konferencie na výmenu skúseností," hovorí Chuck Sandy, ktorý 7. a 8. júna vystúpi v Bratislave na Ekonomickej univerzite v rámci tretieho ročníka medzinárodnej konferencie pre angličtinárov ELT FORUM. "Dobrý učiteľ sa neskrýva ani za knihy, ani za metodiky. Dobrý učiteľ nechce byť stredobodom pozornosti, ale pracuje so žiakmi spôsobom, aby vytvoril pre každého z nich možnosť ocitnúť sa v centre diania," apeluje Sandy.

Na konferencii vystúpi 35 domácich a zahraničných spíkrov, medzi ktorými sú okrem Sandyho aj iní medzinárodne uznávaní školitelia - Craig Huxley či Ken Wilson. Na podujatie sa hlásia stovky učiteľov, a to nielen zo Slovenska, ale aj z Česka, Rakúska či Maďarska. "Hviezdou konferencie bude lektorka Penny Ur, ktorá začiatkom roka získala od kráľovnej Alžbety II. Rad britského impéria za rozvoj a propagáciu metód učenia angličtiny," uviedla Klaudia Bednárová, predsedníčka Asociácie jazykových škôl SR, ktorá je organizátorom konferencie ELT FORUM. Záštitu nad podujatím prevzalo Ministerstvo školstva SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu