Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zamestnanci hotela ukončili štrajk: Po desiatich rokoch!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

CHICAGO – Štrajkujúci zamestnanci hotela v Chicagu, ktorí sa stali vďaka svojim štrajkovým hliadkam dôverne známou súčasťou mesta, sa rozhodli svoj ​​protest ukončiť - po desiatich rokoch. Uzavrú tak jeden z najdlhších štrajkov v amerických dejinách, napísala dnes s odvolaním sa na ich odborový zväz agentúra AP.

Odbory ponúkli skončiť štrajk "bez akýchkoľvek podmienok". Protest v hoteli Congress Plaza začal v júni 2003 kvôli sporom zahŕňajúcim okrem iného znižovanie platov. Právny zástupca hotela na ponuku odborov reagoval vyhlásením, že to znamená, že by sa ľudia vrátili do práce podľa podmienok poslednej pracovnej zmluvy, čo znamená okrem iného aj mzdy zhruba na úrovni polovice súčasného bežného štandardu mesta.

"Rozhodnutie ukončiť štrajk bolo ťažké, ale je pravý čas ako pre štrajkujúcich, tak pre odbory, pohnúť sa ďalej," povedal Henry Tamarin z odborovej organizácie, ktorý zamestnancov hotela zastupuje. "Viac už toho tu neurobíme," dodal. Štrajk patrí medzi najdlhšie v americkej histórii, avšak vydržal o štyri roky menej ako rekordman v tomto odbore, štrajk v kalifornskom pestovateľskom závode Diamond Walnut Growers. Medzi hotely ale pravdepodobne chicagsky štrajk primát drží.

Do štrajku sa pôvodne zapojilo 130 zamestnancov hotela, z ktorých zhruba polovica si medzitým našla iné miesto. Nie je zatiaľ jasné, koľkí zo štrajkujúcich - ak vôbec niekto - sa po skončení štrajku do hotela bude chcieť vrátiť, a či by pre nich bola práca, keď na ich miesta už hotel obsadil náhradníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu