Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Matka s tromi deťmi nemusí tráviť sviatky v pivnici

Oľga Banyacskyová so svojimi troma deťmi dostala na Vianoce dom! Zobraziť galériu (6)
Oľga Banyacskyová so svojimi troma deťmi dostala na Vianoce dom!

KOŠICE/ZEMPLÍNSKE HÁMRE - Dobrí ľudia ešte nevymreli! Dôkazom je množstvo reakcií čitateľov z celého Slovenska, ktorí chceli pomôcť riešiť neutešenú situáciu Simonky (4), Martinka (9), Kevina (2), polročnej Dominiky a ich matky Oľgy Banyacskyovej (40).

Zo dňa na deň sa ocitli v chladnej pivnici paneláka košického sídliska a netušili, ako prežijú Vianoce. Odvčera je ich novým domovom rodinný domček v Zemplínskych Hámroch, kde už majú aj vianočný stromček! Zúfalá žena s tromi deťmi sa ocitla na ulici po tom, ako jej matka predala byt, kde spolu bývali. Vianoce mala prežiť v chladnej sídliskovej pivnici. Našťastie, po uverejnení ich osudu v Novom Čase sa ozvalo niekoľko dobrých ľudí z rôznych kútov Slovenska, ktorí boli ochotní rodine pomôcť. Ponúkali im penzión, turistickú ubytovňu či prenajatie bytu na potrebný čas.

No napokon padla voľba na dom v dedinke Zemplínske Hámre, ktorá nie je až tak ďaleko od Košíc, kam sa mohli nasťahovať hneď a natrvalo. "Všetkým za ochotu pomôcť veľmi ďakujem, som nesmierne šťastná. Rozhodli sme sa pre tento dom, pretože deti potrebujú režim a istotu. Najstarší Martinko môže hneď v pondelok nastúpiť do tamojšej školy," s úľavou a potešením hovorí pani Oľga. S veľkorysou ponukou prišiel starosta Zemplínskych Hámrov Jozef Gajdoš. "Máme tu nevyužívanú hájenku, preto sme narýchlo s ľuďmi pripravili všetko potrebné, v sobotu zorganizovali brigádu, aby prišli do hotového. Ľudia pomohli rôzne - nábytkom, zariadením do kuchyne, ale i potravinami a zaváraninami. Dokonca sme im postavili aj stromček," povedal starosta.

Banyacskyovci majú teraz spálňu spolu s detskou izbou, obrovskú obývačku a priestrannú kuchyňu. V každej miestnosti sú piecka na kúrenie i elektrické ohrievače. "Pomáhali všetci, pretože to, čo sme čítali a videli, nás šokovalo. Robili sme to z lásky k deťom, nech majú krásne Vianoce," zhodli sa obyvatelia Zemplínskych Hámrov, ktorí srdečne privítali nových obyvateľov dediny. Pani Oľga s deťmi nevedela prvé sekundy v novom dome ani hovoriť - na sporáku sa už varila polievka a všetkých čakala torta: "Dostali sme najkrajší vianočný darček!" .
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu