Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SAV nakupuje superpočítače za 4,5 mil. eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: datacenterknowledge.com)

BRATISLAVA - Výpočtové stredisko Slovenskej akadémie vied (SAV) hľadá dodávateľa zákazky v predpokladanej hodnote 4,55 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Konkrétne ide o dodávku a inštaláciu komponentov pre rozšírenie výkonnosti a funkčnosti počítačovej infraštruktúry založenej na báze superpočítačov, ktorá zabezpečuje uskutočňovanie veľmi zložitých výpočtov.

Ako ďalej vyplýva z oznámenia zverejneného v Dodatku k Úradnému vestníku EÚ, spomínaný tender v sebe zahŕňa aj dopravu, zaškolenie personálu a záručný servis. Víťaz výberového konania bude mať na splnenie zadania 12 mesiacov.

Ako druh verejného obstarávania výpočtové stredisko SAV zvolilo užšiu súťaž. O víťazovi sa bude rozhodovať prostredníctvom elektronickej aukcie na základe výšky ponúknutej ceny (relatívna váha 55) a kvality technického riešenia (relatívna váha 45).

Na realizáciu projektu budú použité aj finančné prostriedky z eurofondov, a to z Operačného programu Výskum a vývoj. Záujemcovia o zákazku budú musieť zložiť zábezpeku v hodnote 200 tis. eur. Na zaslanie žiadostí o účasť majú čas do 14. júna 2013.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu