Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hľadaného slovenského gangstra zatkli v talianskych horách: Ukrýval sa na farme!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/BOLZANO - Slováka, ktorý viedol lúpežnícky gang na východe krajiny, sa po piatich rokoch podarilo zadržať. Putá mu na ruky dali talianski carabinieri, previnilec čaká na vydanie na Slovensko. Zadržaný sa preslávil lúpežnými prepadnutiami, pri ktorých sa s tlupou spolupáchateľov prezliekal za policajtov.

Tridsaťsedem ročný Slovák začal v Taliansku nový život najprv ako kuchár, neskôr ako poľnohospodársky robotník v dedine Barbiano v severnom Taliansku, tesne pod hranicami s Rakúskom.

Taliansky portál Gelocal informuje, že Slovák v Taliansku žil pokojným životom, no v jeho vlasti ho začali hľadať pre sériu lúpeží. "Banda mala pozoruhodný spôsob práce, jej členovia sa prezliekali za policajtov. Uprostred noci búchali na dvere domov a tvrdili, že ich zavolali susedia, ktorí v okolí pozorovali podozrivé osoby," píšu o Slovákovi noviny. Tejto činnosti sa mal Slovák venovať v rokoch 2006-7. Zločinecká skupina najprv zisťovala, kde bývajú lepšie situované rodiny. "Jedna z rodín bola čínskeho pôvodu. Zlodeji jej ukradli klenoty a peniaze v hodnote takmer 50 tisíc eur.  Pri inej príležitosti získali tridsať tisíc," informuje Gelocal. Lúpežníci po vstupe do domu svoje obete spútali a ohrozovali zbraňami.

Podľa našich informácií by malo ísť o človeka z významnejšej organizovanej skupiny, na ktorého slovenské orgány vydali zatykač iba nedávno.

Na Slováka platil medzinárodný zatykač, ktorý talianski policajti splnili v nedeľu ráno. Podozrivý človek by sa momentálne mal nachádzať vo väznici v meste Bolzano, kde čaká na vydanie do vlasti. Policajti aktuálne preverujú, či sa náš spoluobčan nezapojil do nekalej činnosti aj v Taliansku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu