Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Tentokrát mali šťastie: Opití šoféri vyviazli z nehôd bez zranení

Opití šoféri vyviazli z nehôd bez zranení Zobraziť galériu (2)
Opití šoféri vyviazli z nehôd bez zranení (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/ŽILINA - Opitý motorkár bez vodičského oprávnenia havaroval v obci Veľké Rovné v okrese Bytča. Dvadsaťtriročný mladík a jeho o rok mladší spolujazdec vyviazli s ľahkými poraneniami.

Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, šofér nezvládol zákrutu a zišiel z cesty, narazil do betónového oporného múra a napokon spadol na cestu. Vodičovi policajti namerali 1,55 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,23 promile. Po vytriezvení motorkára obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, v prípade odkázania viny mu hrozí až ročný pobyt za mrežami.

Opití šoféri vyviazli z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Podnapitý vodič Peugeotu 307 zase havaroval v obci Rosina v okrese Žilina. Tridsaťročný šofér nezvládol zákrutu, zišiel z cesty a narazil do betónového múra pri rodinnom dome. Policajti mu zistili 0,69 mg/l alkoholu v dychu, čo je 1,44 promile a vodiča obvinili.

Obvineniam z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí aj 22-ročný Žilinčan. Mladíka na Forde Festival kontrolovali policajti v Žiline a pri dychovej skúške nafúkal 0,83 mg/l, čo je 1,73 promile. Žilinčan nielen, že sadol za volant opitý, navyše má do júna 2014 zakázané jazdiť. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu