Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Opäť nás čaká víkendová depresia: Zamračené, dážď a 11 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mesiac apríl dostal kvôli počasiu nálepku bláznivý, ale podľa toho ako to vyzerá vonku, by sa dal zatiaľ označiť iba za zamračený a upršaný. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu sa v takomto duchu ponesie ešte aj blížiaci sa víkend.

Dnes si opäť užijeme oblačnú až zamračenú oblohu, z ktorej sa na nás na mnohých miestach znesie slabý dážď alebo sneženie. Teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 6 až 11, na severe miestami okolo 4 stupňov. Fúkať má slabý premenlivý vietor alebo vietor južných smerov rýchlosťou do 20 km/h. SHMÚ predpokladá, že napadne maximálne 5 mm zrážok a 5 cm nového snehu.

V sobotu k nám od severozápadu začne prúdiť chladnejší vzduch, ktorý prinesie polooblačné až oblačné počasie so slabými zrážkami. Nočná teplota klesne na +5 až 0, denná teplota vystúpi na 6 až 11, na Kysuciach, Orave a v Liptove okolo 3 stupňov. Treba rátať aj s vetrom s rýchlosťou 10 až 25 km/h.

Ani v nedeľu sa na nás slniečko veľmi neusmeje. Má byť polooblačno až oblačno s ojedinelými prehánkami. Ortuť teplomera v noci bude ukazovať +1 až -4, cez deň 5 až 10, na severe -1 až +4 stupne.

Aby sme však potešili tých, ktorí už majú plné zuby zimy, chladu a tmavej oblohy, v stredu sa by mohla teplota vyšplhať konečne na 16 stupňov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu