Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nepotešíme vás: Dnes nás zasiahne nová nádielka snehu a dažďa!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Obyvatelia väčšiny územia Slovenska sa od utorka 2. apríla musia pripraviť na novú nádielku dažďa a snehu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy 1. a 2. stupňa, ktoré začnú platiť v utorok od 18. hodiny.

Očakáva sa, že miestami v okresoch západného a severného Slovenska napadne 5 až 20 centimetrov (cm) nového snehu. Výstraha 1. stupňa pred snežením platí pre okresy Bratislava, Senec, Trnava, Malacky, Senica, Skalica, Pezinok, Myjava, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Kysucké Nové Mesto, Žilina, Čadca, Martin, Ružomberok, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa.

Zrážky s úhrnom od 15 do 30 mm sa očakávajú v okresoch Nitra, Nové Zámky, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou, Rožňava, Gelnica a Spišská Nová Ves. Tam platí výstraha 1. stupňa pred dažďom.

Výstrahu 2. stupňa pred dažďom vydal SHMÚ pre okresy Levice, Zlaté Moravce, Partizánske, Žarnovica, Prievidza, Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom, Banská Bystrica, Zvolen, Banská Štiavnica, Krupina, Veľký Krtíš, Detva, Lučenec, Poltár, Brezno, Rimavská Sobota a Revúca. Miestami by tam malo spadnúť 20 až 40 mm zrážok.

Pre sever okresu Nové Zámky platí až do odvolania hydrologická výstraha tretieho stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa. Druhý stupeň je vyhlásený pre okresy Nitra a Levice - východ.

Posledných 10 dní v Bratislave bolo najchladnejších za 63 rokov

Počas posledných desiatich dní marca 2013 (od 22. do 31. marca) bolo na Slovensku mimoriadne chladno a teplota vzduchu bola takmer stále a takmer na celom území hlboko pod dlhodobým normálom.

Napríklad v Bratislave na letisku bola priemerná teplota celého sledovaného obdobia 0,0°C čo znamená, že posledných desať marcových dní bolo v Bratislave ako celok najchladnejších za minimálne 63 posledných rokov. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu