Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SHMÚ: Výstraha 3. stupňa pred povodňami v Leviciach a Nových Zámkoch!

Stúpajúce vodné hladiny riek narobili problémy v celom levickom okrese Zobraziť galériu (3)
Stúpajúce vodné hladiny riek narobili problémy v celom levickom okrese (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hrozba povodní z dažďa a topiaceho sa snehu existuje aj dnes. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred nimi varuje výstrahou tretieho stupňa až do odvolania Nové Zámky a Levice.

Výstraha druhého stupňa platí pre okres Nitra, výstraha prvého stupňa pre okresy Veľký Krtíš, Žarnovica, Bánovce nad Bebravou, Topoľčany, Partizánske, Košice - okolie a Sabinov. Ako informuje SHMÚ na svojej webovej stránke, úroveň tretieho stupňa povodňovej aktivity dosiahli hladiny dvoch tokov, a to rieky Nitra a Ipľa. Úroveň druhého stupňa povodňovej aktivity majú rieky Suchá, Štiavnica, Žitava a Hron v obci Brehy.

Stúpajúce vodné hladiny riek
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Silný dážď a topiaci sa sneh spôsobil v nedeľu zdvihnutie hladín vodných tokov na viacerých miestach Slovenska. Pre viaceré okresy vydali hydrológovia výstrahu tretieho, druhého aj prvého stupňa pred povodňami. Najhoršia situácia bola v Nitrianskom kraji, kde bol v Leviciach na všetkých vodných tokoch vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity.

Pri plnení vriec pieskom a stavaní hrádzí desiatkam hasičov v nedeľu pomáhali aj vojaci z 13. mechanizovaného práporu 1. brigády pozemných síl z Levíc. Povodňová situácia v Leviciach sa dnes už upokojila. Potok Podlužianka, ktorý sa v nedeľu začal prelievať na niektorých najnižších miestach, už klesá.

Stúpajúce vodné hladiny riek
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu