Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Na internete si dávajte pozor: Vrátil sa známy zlodej hesiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: skype.com)

BRATISLAVA - Cez komunikačný program Skype sa šíri počítačový červ. Systém infikovaného užívateľa pošle jeho Skype kontaktom správu v slovenčine v znení "ahoj, to su naozaj vase fotky?" spolu s odkazom na súbor uložený na webe. Užívateľ si po jeho otvorení do počítača stiahne červa s menom Dorkbot.

"Ide o známeho zlodeja hesiel, ktorý na svoje šírenie používa komunikačné služby ako Facebook Chat, súkromné správy na Twitteri, Windows Live Messenger a Skype," uviedla hovorkyňa antivírusovej spoločnosti Eset Zuzana Hošalová. Infikovaný počítač je taktiež schopný vykonávať akékoľvek príkazy zaslané útočníkom.

"Po nakazení sa počítač pokúša stiahnuť zoznam aktualizačných serverov rozličných antivírusových a bezpečnostných spoločností," vysvetlil Pablo Ramos, výskumník Eset, ktorý sa venuje analýze škodlivého kódu. "Môže ísť o snahu zablokovať akýkoľvek pokus aktualizovať antivírusové riešenie na infikovanom počítači," dodáva Ramos. Táto technika však podľa jeho slov nie je taká úspešná, ako tvorcovia nákazy dúfali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu