Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Colníci zadržali pochybný alkohol: Mal skončiť aj na oslave!

Colníci zadržali pochybný alkohol Zobraziť galériu (3)
Colníci zadržali pochybný alkohol (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/ČADCA - Neoznačený lieh pochybnej kvality zadržali colníci Colného úradu Žilina v okrese Čadca. Nelegálny alkohol našli pri bežnej kontrole áut za obcou Svrčinovec. Nešlo však o prvý prípad.

Tentokrát mal vodič z Krásna nad Kysucou vo VW Golf desať litrov 96-percentného liehu v plastovej bandaske a 19 litrových fliaš s alkoholom bez kontrolných známok, chýbali aj etikety, z ktorých by bol známy pôvod liehu. Únik na spotrebnej dani presiahol 200 eur, lieh poputuje na expertízu.

Colníci zadržali pochybný alkohol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Vážnejší prípad však zaevidovali pri kontrole pred pár mesiacmi. Vodičovi Opel Vectra taktiež z Krásna nad Kysucou našli 17 litrových fliaš liehu bez kontrolných známok. Ako informovala hovorkyňa finančnej správy Miroslava Slemenská, liehoviny boli označené etiketami, ktoré zverejnilo české ministerstvo zdravotníctva na internete v súvislosti s metanolovou kauzou ako liehoviny, v ktorých sa našiel pochybný alkohol.

Hlavne fľaše označené etiketou Spirytus rektifikowany a Rum Frederico boli už v minulosti plnené liehom pochybnej kvality. Únik na spotrebnej dani z liehu presiahol 150 eur, tento lieh bol určený na oslavu. V oboch prípadoch hrozí osobám obchodujúcim s neoznačeným liehom pokuta minimálne 1 660 eur. "To, že ponúkané liehoviny sú pochybnej kvality je jasné aj z porovnania rovnakých sortimentov liehovín, ich sfarbenie je už na prvý pohľad rozdielne," varuje Slemenská.

Colníci zadržali pochybný alkohol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

V Krásne nad Kysucou a jeho okolí opakovane zistili osoby, ktoré obchodujú s neoznačenými liehovinami. Colný úrad Žilina preto žiada občanov, ktorí prišli do styku s týmito priekupníkmi, prípadne majú informácie, ktoré by pomohli k ich odhaleniu, aby zavolali na linku stálej služby colného úradu 041/5118110. Podnet y môžu poslať aj na adresu Colný úrad Žilina, P.O.BOX 47, 010 08 Žilina.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu