Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chrípka dobýja východné Slovensko: Až 61 zatvorených škôl

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PREŠOV – Počet chorých na akútne respiračné ochorenia v Prešovskom kraji sa za posledný týždeň zvýšil. Pre vysoký počet chorých detí bolo zatvorených 15 materských, 45 základných a jedna stredná škola. Najhoršie bol na tom okres Bardejov, kde sa nevyučovalo v 20 školských zariadeniach - a to v piatich materských, 14 základných a jednej strednej škole.

Nasleduje okres Vranov nad Topľou, kde bolo zatvorených osem základných a jedna materská škola. Situácia bola tento týždeň dokonca horšia ako pred jarnými prázdninami, keď mali chrípkové prázdniny v 58 školských zariadeniach. Z preventívnych dôvodov sú naďalej zakázané návštevy pacientov na lôžkových oddeleniach v nemocniciach kraja.

V kraji tento týždeň evidovali 11 369 chorých na akútne respiračné ochorenia, čo je oproti predošlému týždňu nárast o 1 326 pacientov. Počet chorých na chrípku sa takmer nezmenil, predošlý aj tento týždeň skolila chrípka niečo nad 2 000 pacientov, rozdiel za týždeň tvorí 25 prípadov. Najviac chorých na akútne respiračné ochorenia aj na chrípku bolo medzi deťmi od šesť do 14 rokov.

Informácie sú zverejnené na webovej stránke Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Prešov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu