Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chrípka na vzostupe: Opäť sa zatvárali školy, pozrite aké a kde!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VRANOV NAD TOPĽOU – Nárast akútnych respiračných oddelení (ARO) sa v týchto dňoch podpísal pod uzatvorenie viacerých školských zariadení na území Horného Zemplína. Chrípkové prázdniny vyhlásili zatiaľ iba materské a základné školy.

Ako informoval Štefan Kuruc z Oddelenia epidemiológie a podpory zdravia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Vranove nad Topľou, na území Vranovského okresu prerušilo v týchto dňoch vzdelávací proces pre zvýšené počty chorých žiakov šesť základných a jedna materská škola.

"V Humenskom okrese máme zatvorených šesť základných a jednu materskú školu. V okrese Snina sa momentálne nevyučuje v dvoch základných a jednej materskej škole, v okrese Medzilaborce v jednej základnej a jednej materskej škole," uviedla epidemiologička Anna Sovšáková z humenskej pobočky RÚVZ.

Nárast chorobnosti detí sa na území spomínaných okresov dotkol predovšetkým žiakov základných a materských škôl. Žiadna zo stredných škôl v spomínanej oblasti chrípkové prázdniny zatiaľ nevyhlásila. "Je možné, že sa bude epidemiologická situácia v nasledujúcich dňoch ešte zhoršovať, pretože počty žiakov navštevujúcich školy sú momentálne pomerne nízke. Nedá sa teda vylúčiť, že sa vo štvrtok (21. 3.) nezatvoria ďalšie školy," podotkla Sovšáková.

Oveľa nižšiu chorobnosť ARO evidujú epidemiológovia na území Dolného Zemplína. V okrese Michalovce a Sobrance nie je aktuálne uzatvorené ani jedno školské zariadenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu