Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Ako v ruskom filme: V Červenom kláštore padol teplotný rekord -29 stupňov!

Polámané stromy v parku Betliarskeho kaštieľa Zobraziť galériu (3)
Polámané stromy v parku Betliarskeho kaštieľa (Zdroj: www.hradkrasnahorka.sk)

BRATISLAVA - Tohtoročná zima si povedala, že kým nás nadobro opustí, musí nám nechať poriadny odkaz. V noci na dnes tak v Červenom Kláštore na severnom Slovensku padol sezónny teplotný rekord. Teplota mínus 29 stupňov prekvapila aj ostrieľaných expertov. Park kaštieľa v Betliari zas zničila víchrica.

"17.3. v nedeľu ráno sme na stanici SHMÚ v Červenom Kláštore namerali vo výške 2 metre nad povrchom -24,0°C a vo výške 5 cm nad povrchom dokonca až -29,0°C," napísal na svojej webstránke Slovenský hydrometeorologický ústav. Podľa ústavu ide o teplotný rekord v rámci tohtoročnej zimy. Meteorológovia podľa vlastných slov zostali prekvapení, že zima sa takto ozvala v polovici marca.

"Ide o mimoriadnu vec, lebo takmer nikdy sa nestane, aby bola najnižšia teplota vzduchu v zimnom polroku na Slovensku zaznamenaná v druhej polovici marca. Väčšinou to býva v januári alebo vo februári," píše SHMÚ.

Počasie sa vybúrilo aj neďaleko Rožňavy. Náš čitateľ Erik Hrivnák nám poslal fotografie škôd, ktoré napáchala víchrica v parku Betliarskeho kaštieľa. Vietor tam polámal a povyvracal stromy.

Víchrica zničila park kaštieľa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: www.hradkrasnahorka.sk)

Víchrica zničila park kaštieľa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: www.hradkrasnahorka.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu